Sinds 2012 is in overleg met de filmbelichters een nieuw type ballastzak ontworpen, met als voornaamste eigenschap: veel gewicht met weinig volume, lange houdbaarheid, met hergebruik van de inhoud op termijn.

De zak is niet meer gevuld met zand, maar met gegalvaniseerde stalen schijfjes van 3 mm doorsnee en 1 mm dik. Dit product is een afvalproduct bij de vervaardiging van "vergiet"-staalplaat. De metaalkorrels komen hier in stevige plastic zakken van4,5 kg.

Hier in de zeilmakerij worden deze zakken nogmaals voorzien van een hoes van gewapend PVC.

De buitenhoes wordt extra versterkt op de bodem en drievoudig op de hoeken. Uiteindelijk is er een zeer compacte steelbag van 2x 4,5kg = 9 kg.

De zakken hebben een stevig draaghengsel en zijn desgewenst voorzien van een tweede hengsel om de zakken eenhandig open te kunnen klappen om ze van het statief af te halen en te kunnen stapelen.

 

Uiteindelijk is de zak zo goed als mogelijk versterkt waar hij kan slijten. Een zeer compact gewicht, vorstbestendig (zand bevriest, zandzakken zijn dan keihard), geen roestvorming door regenwater want het ijzer is gegalvaniseerd en na meerdere jaren intensief gebruik kan de inhoud weer hergebruikt worden.

 
    Sitemap  |  Colofon  |  Disclaimer